divendres, 17 de novembre del 2017

L'exposició Im-Perfectes de les Germanes Besolí a l'Ametlla de Mar

L’exposició-Taller  Im-Perfectes, de les Germanes Besolí visitarà l’institut Mare de Déu de la Candelera de L’Ametlla de Mar
Im-Perfectes és una exposició multidisciplinària creada per les Germanes Besolí (Olga i Ester) com a crítica i denúncia social sobre la manipulació i l’excessiva pressió existents en l’actualitat entorn al físic  i als cànons de bellesa imposats.


Im-Perfectes neix com a reacció a la pressió que la societat exerceix sobre l’aparença física de les persones, sobretot de les dones. Analitza per què mai no ens sentim satisfets amb el nostre cos, per què tenim inseguretats i baixa autoestima i per què fem bajanades per canviar el nostre físic, sovint jugant-nos la salut: amb règims, diürètics, cosmètics, laxants, i molts cops també amb vòmits, dejunis, operacions de cirurgia estètica, amputacions i mil intents més d’arribar a un estereotip de bellesa tan imposat com impossible d’assolir.
L’exposició consta de 30 obres, entre quadres, dibuixos, instal·lacions, plafons explicatius i vídeo. Però, a més, es complementa amb una visita guiada per als grups d’estudiants, coordinada amb el professorat i direcció dels Instituts, i que inclou una xerrada-debat. A L’Ametlla de Mar es mostrarà a alumnes de 4ar d’ESO A, B i C..
Im-Perfectes compta amb el suport i la col·laboració de la Fundació Pere Mata, que ens aporta a cada xerrada una professional del món de la salut mental que informa dels greus problemes de benestar i salut que poden derivar de l'obsessió per tenir el cos estàndard que ens marca la moda. http://ebresalutmental.org/864/
Però aquesta exposició també està inclosa en el PlaSec (Pla Salut, Escola i Comunitat), recomanada pel centre de recursos educatius de la Generalitat, que l’ha inclòs dintre del Pla escola i comunitat de les Terres de l’Ebre.
Im-Perfectes compta també amb un ajut de l’Obra Social de La Caixa. https://obrasociallacaixa.org/es/informacion-corporativa/muy-cerca-de-ti
Dimecres 22 de novembre a l’institut Mare de Déu de la Candelera de L’Ametlla de Mar ens visitaran 3 grups de 4ar d’ESO, de 9,30 a 13,00 del matí.
Després de L’Ametlla de Mar, la mostra viatjarà per altres instituts de Catalunya per arribar a les persones més susceptibles de ésser víctimes de la tirania dels cànons de bellesa establerts: els adolescents.
“Mai ningú no hauria de dubtar de les seves qualitats com a persona
basant-les únicament amb les proporcions del seu cos”


Més informació a:
Contacte:
Olga Besolí
Tel.977441938

Ester Besolí
Tel. 635778325